21 maj 2014
19:00

Assyriska FC

Referat: Fagersta Södra - Assyriska FC

Södra tog sin 3:e raka seger på hemmaplan då man slog Assyriska från Västerås i en målrik match som slutade 4-3.
Södra började bäst och Artur P hade 2 fina lägen i matchinledningen men utan resultat. 1-0 till Södra kommer i den 18:e minuten när Fredrik frippe Eriksson får en drömträff med vänstern.... Frippe får tag i bollen utanför straffområdet efter en Södrahörna och drar till den direkt på halvvolley och den sitter otagbart i vänstra krysset (från ca 25 meter)
Södra fortsätter att ösa på och gör också 2-0 i den 20:e genom Johan Adamsson fint framspelad utav Artur Poghosyan. Södra är mycket nära att göra ytterligare mål men Johans skott räddas av målvakten. Istället så gör Assyriska 1-2 på en frispark som träffar huvudet på en Södraspelare och ställer hemmamålisen och då har det gått 22 minuter . Södra gör också 3-1 genom skyttekungen Johan Adamsson som får en lyftning utav Emil Zoltek över backlinjen och Johan gör det samma med målvakten och lyfter bollen över den samme, målet kommer i den 41:a . Assyriska gör också 2-3 innan paus då man får en vänsterhörna som man förvaltar väl då man knoppar in bollen.
Ställningen är 3-2 efter första halvlek till Södra som skulle nog varit ett par mål till då man skapade flera frilägen förutom målen.

Andra halvlek blev tyvärr helt sönderryckt utav en väldigt inkosekvent Västeråsdomare som hade ett flertal mycket konstiga domslut som skapade stor irritation på planen.
Assyriska kom ut som ett nytt lag i andra halvlek och satte omedelbart ett stort tryck mot Södramålet utan att skapa nåra jättechanser. Mitt i Assyriskapressen gör Södra 4-2 istället då Martin Metsomäki slår en långboll till Artur P i den 55:e minuten och vilket mål sen :) Artur låter bollen studsa 1 gång och drar till den från ca 30 meter och den borrar sig in i vänstra krysset. Assyriska fortsätter att rulla boll och får ett fint läge att reducera men skottet tar i stolpen istället. Assyriska bjuds in i matchen i den 65:e minuten då man får en jättemärklig straff utav domarn, i en närkamp framför mål så ramlar en Assyriskaspelare och domarn blåser för straff efter ett par sekunders funderande. Södra får det fortsatt tungt då man får mittbacksgiganten Serge Kebbeh utvisad då han får sitt andra gula kort. Assyriska fortsätter att jaga kvittering men trots ett stort spelövertag så lyckas man inte skapa nå rejäla målchanser i stället är Johan Adamsson nära att uttöka Södras ledning med ett par långskott.. I slutet av matchen så får Södra sitt andra röda kort då Sebba Jansson får sitt andra gula kort i matchen. Ett vilt kämpande Södra håller undan och vinner med 4-3.

Tyvärr så handlade allt eftersnack om domaren istället för vinsten mot ett bra Assyriska. Assyriska spelar en mycket fin och teknisk fotboll, med nyförvärven man fått kommer man bli riktigt farliga i fortsättningen.
Södra började klart bäst i matchen och dominerade stort i den första halvleken och ettmåls överläge var klart i underkant. Andra halvlek var Assyriskas men ett vilt kämpande södra kunde bärga hem 3 st viktiga poäng.

Bäst i Södra var Frippe Eriksson som gjorde ett kanonjobb på mitten med ett drömmål som resultat ( som jag har tjatat på att han ska skjuta mer :) Även Artur Poghosyan gör ett kanonjobb med ett mycket läckert mål och ass.